- agenda (271)
- annotation (24)
- beeldende kunsten (13)
- community created content (16)
- digitale bibliotheek (21)
- diversen (25)
- duurzaamheid (11)
- e-tijdschrift (9)
- editie (134)
- educatief (9)
- handleiding (5)
- humanities computing (15)
- infrastructuur (5)
- institutioneel nieuws (7)
- internet algemeen (12)
- metadata (7)
- naslagwerk (6)
- online boekdiscussie (4)
- open access (1)
- project (8)
- publicatie (26)
- software (48)
- standaard (62)
- tijdschrift (2)
- tijdvak (127)
- 18e eeuw (12)
- 19e eeuw (23)
- 20e eeuw (17)
- middeleeuwen (45)
- niet-westers (1)
- oudheid (9)
- renaissance (36)
- visualisatie (12)
- weblog (3)
Delen via Twitter
Abonneer op RSS feeds
Nieuws
Agenda
Weblog e-tekstualiteit
Achtergrond Deze site is geinitieerd door:
Op http://www.kookhistorie.com/ geeft de diëtiste en neerlandicus Marleen van der Molen-Willebrands een transcriptie van drie Nederlandse kookboeken uit de zestiende en zeventiende eeuw:
De verstandige kock (1669): http://www.kookhistorie.com/VK/index_vk.htm
Cocboeck (1593): http://www.kookhistorie.com/cb/index_cb.htm
Een notabel boecxken van cokeryen (ca. 1514): http://www.kookhistorie.com/NBC/index_nbc.htm
De laatste uitgave is de meest volledige, en gaat vergezeld van een volledige inhoudsopgave, een glossarium, een lijst van recepten naar categorie en een literatuuropgave.
De pagina met links verwijst nog naar een aantal andere edities van historische kookboeken.
Geplaatst in editie, middeleeuwen, renaissance, weblog digital humanities